Over miepiepiepie

Miepiepiepie is de naam van een kat waar ik heel erg veel van hou. Helaas is ze er niet meer, ik mis haar nog dagelijks. De naam van de website is dan ook een eerbetoon aan haar.


Ik weet vaak niet hoe het schilderij eruit komt te zien als ik eraan begin. Mijn schilderijen zijn een gesprek tussen mij, de verf en het doek. Wij praten met elkaar, net zo lang tot we het met elkaar eens zijn. Elk schilderij is dan ook het resultaat van dat gesprek dat ik heb.

Het doek vertelt mij wat hij wil worden. Grote doeken willen meestal mensen worden, waar de kleine doeken meer geïnteresseerd zijn in dieren. In mijn schilderijen probeer ik hun wezen vast te leggen. Wat ze voelen en wie ze zijn. Ze kijken me aan en vertellen me dat.

Met veel intresse kijk ik naar dierenfils, met voorkeur voor de roofdieren. In het bijzonder intereseren de familibanden van de leeuwen mij. Zelfs oude of gehendikepte vrouwtjes blijven levenlang bij de groep. De suplesse en de kracht probeer ik vast te leggen op het doek.

Ik vind wolfen hele mooie dieren en vooral ook hoe ze in een groep samen zijn. Ik heb er verscheidende geschilderd ieder met hun eigen uiterlijk en kartakter.

Naar boven